Och det jag ser när jag tittar gör mig riktigt förbannad Vi är på väg någonstans och jag vet inte vart Hoppas vi kan komma på det medan planeten är kvar Prylar, grejer, saker är det något att ha? Men är det sår i hjärtat på dem måste dom plågar oss bra.





I torsdags träffade jag Timbuktu på SSUs kongress och det var ju fint när bandet satt där och käkade chokladtårta och gav varandra massage. Detta band stödjer teorin att blås är det nya svarta. Jag fick fota, Elin körde igenom intervju med Jason Diakité som på allvar ifrågasätter konsumtionssamhället och på sitt sätt. Det äger. Göran, jag älskar livet, det är därför jag skriver - från Ett brev som riktar sig till förre statsministern. Vänta inte.  Ring ett fredsamtal. Gör vad som helst för att ställa det rätt igen. Om han var ledare, ledde han oss rätt, så många vägar leder fel. Detta är en av de störste politiska poetrna av idag. Göran lyssnade knappt, då är det ännu mindre troligt att Fredrik gör det. Livet är hopplöst. Man kan dekadent luta sig tillbaka och skriva tills botten är nådd.

För vem bestämmer rätt och fel när moralen är död
Och folk mördar ju varandra för sitt dagliga bröd
Staten backar bakåt, företagen tar över
Och dom pratar massa prat men ger oss dåliga löner
Så mycket skit att man kan tro miljoner magar tömts
Så dom tvingar oss simma runt i ett hav av lögn
Sanningen är numera ett minne blott
Varje sak vi lägger till så försvinner nåt
Ja, detta mina damer och herrar är vad vi är
Men jag hör gubbarna på TV säga att dom vill ha fred

ur Alla vill till himmelen men ingen vill dö

Lyssna mellan raderna om hur det handlar om den här djävla nationalekonomiska skapelsen till människa som aldrig, aldrig blir nöjd. Där inget är heligt, där man roffar åt sig och man bara vill ha mer. Du är aldrig nöjd, och att vi lever här och nu mitt i allt detta är inget annat än hemskt. Jason, Nina Björk bor mindre än två mil från dig. Ring henne och bjud upp till duett.

Nu blir jag upprörd.
Puss&hej



Kommentarer
Postat av: Mounir

Hihi, nationalekonomin skapade den materialistiska människan.



Håller såklart inte med. Man kan vara antimaterialist utan att vara planekonom som Nina Björk. Tycker inte det är så svårt att se distinktionen mellan ekonomiskt system (marknadsekonomi) och värderingar (materialism).

2009-08-11 @ 17:17:44
Postat av: maja

Kanske var att ge neken för stor kred där men jag kanske kan utveckla mitt resonemang om hur en värld där välfärd baseras på ekonomisk tillväxt kräver materialistisk efterfrågan...

och åh vad jag önskar få se fler antimaterialister. GO!

2009-08-11 @ 18:54:16
URL: http://majanordstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0