På tema: Ibland gör man rätt, ibland gör man fel.

"Henry Kissinger sa visserligen att ingen någonsin skulle vinna kriget mellan könen eftersom bägge sidor fraterniserade alltför mycket med fienden. Men det är klart att det inte är något krig! Även om det förstås dör en massa folk. Dels en massa män som känner att de måste göra farliga saker för att bevisa sin manlighet ­(eller ta ut den ångest på världen som kvinnor oftast får lära sig att vända mot sig själva). Men mest så dör det kvinnor"
Katrine Kielos i Frihet.


Jag vet inte riktigt men jag tycker nog hon sätter huvudet på en spik när hon säger att kvinnor får lära sig att ta ut ångest på sig själva.
Vem lär dem det?
Gör om, gör rätt.
Gör inte fel.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Kan inte du börja prenumerera på min blogg, så gör jag det på din med ? :)

2009-01-08 @ 15:55:17
URL: http://vaxjomalmros.blogg.se/
Postat av: navik

Är det inte lite samma fel man gör när man drar alla män över samma kam som man gör när man fötrycker kvinnor för att de är just kvinnor?



Handlar det hela inte om att sluta dra förutfattade meningar baserat på vilka kromosomer man bär och endast värdera egenskaperna man har som människa.



I och för sig så är könet en egenskap hos människan, och för olika sysslor är olika egenskaper mer favorabla. Ibland kan den generella massan av ett kön verka mer eller mindre duktig på just en sak men i det individuella fallet så är det inte svart och vitt och allt beror på hur individen fostrats (generna går att överbrygga med fostran).



Summan av kardemumman; Det vi egentligen vill för att uppnå ett jämställt samhälle är att sluta tänka genus helt och alltid se till det individuella fallet. Detta är inte så långt bort eftersom vi trots allt har bra datorer och infrastruktur för att kunna behandla 9 miljoner individuella fall i sverige. Det enda som hindrar är alla feminister och alla antifeminister som fortsätter att förespråka nya och gamla könsideal istället för att släppa hela idealet och gå in i den nya eran av acceptans av kön och särbehandling av individer.



8)

2009-01-09 @ 13:52:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0