Fredagskväll på biblioteket

Det är fredag, men på ett sånt sätt att man inte riktigt bryr sig. En dag som liksom flyger omkring lite. Genus i ottomanska historien, idag om hur skolsystemet byggdes upp efter 1853, främst efter 1874. Alla franska, italienska, tyska österrikiska gymnasier som finns här är kvarlevor från maffiga missionärsrörelser, skiljt  mellan katolisicm och protestantism. Turkiska med lite av en händelse som tog andan av mig. Nästan utan fel översatte jag meningen: "My friends, my husband and I are going to Adana tomorrow." Bara fanns där.. Att gå på mask party för 35 lira finns inte i min värld. Planerar att hänga här i läsesalen öppet dygnet runt och pressa text. Måndag senast midnatt ska min första uppsats in, lite som världens finast kattunge som man bara älskar hur mycket som helst. Och ska jag skriva sex uppsatser, kommer bli så himla bra. Media och hur det påverkar politiskt deltagande. Inte en uppsats men en liten franske tankekarta. Retoriska frågor och alla funderingar och referanser du kan tänka dig - mer som en konstform än skoluppgift skulle jag säga.
Det är vad min fredagskväll kommer bli. Känns som det bästa!

Jemma och jag smög in här med choklad, pistagenötter, apelsiner, bananer och persikojuice och ända in i kaklet är det som gäller. (Misstänker dock att hon sitter för för fullt och planerar vår resa vi ska göra när vi lämnar in uppsatserna. Lite då och då kommer en viskning - What about train to Athens? Sofia? Let's go east! Can I try one of these sweets? I like sea! och dylikt.) Här är det tio dagars ledig som gäller efter att skolan utlyst utökat lov (offer-bayran) på grund av svininfluensan. Många har blivit jättesjuka, spyor och dropp, ni vet. Alla måste plugga ändå.


Gick ner mot biblioteket i solnedgång, hade precis ätit en torftig middag i caféterian. Pratar om ungas apati till politiska ställningstagande. Det är kyligt, fuktig kyla som stiger som ånga. Rosorna är precis fullt utslagna.




Puss&kram
Ha en så mysig fredagskväll, var ni än är!
/er nörd i cyberrymden

Kommentarer
Postat av: Karin

saknar och längtar!

2009-11-20 @ 22:28:54
URL: http://attvarak.blogspot.com
Postat av: maja

Saknar världens coolaste syrra också. Ägnade de senaste femton minuterna åt att intensiv-tänka på dig! You got mail.

2009-11-20 @ 23:05:19
URL: http://majanordstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0