Henrik Schyffert har en sjuk kvinnosyn




Henrk Schyffert är ju rolig. Tillsammans med Bounce, Marit Bergman, Maja Hirasawa och andra är de alla på vår sida.
Och så skämtar han en massa, ni kan ju kolla, jag har lagt med videon om hans tal på jobbkongressen. Skämtar ännu mer, men sen vill han prata allvar. Detta gör han genom att berätta en anekdot om sin fru. Hur hon så gärna vill visa att hon kan köra bil, och han låter henne köra. För han vet att när de ska åka av motorvägen, när det inte längre är upplysta vägar och hon inte längre vet vart de ska, då kommer hon låta honom köra.
Schyffert är ju rolig. Så han säger att så kommer det inte bli den här gången, han kör hans frus bilkörande som en metafor för högerstyre av Sverige. Att det varit nyttigt för Socialdemkraterna att sitta bredvid, men att det är dags att ta över ratten. Att det sitter många i baksättet i jättebilen Sverige och undrar vart vi ska.  Men de kommer inte be oss köra, även fast de styrt Sverige lika dåligt som kvinnor kör bil.

Okej.

Men sen tycker han också, att nu räcker det. Nu räcker det, det är nämligen så att det är fest ikväll, men sen måste kongressen nyktra till. Alla människorna i baksätet som inte alls har lika mycket makt som de, där på kongressen, de undrar hur det går, vart vi är på väg - och de undrar om man kommer klara av det.
- Jag vet att ni klarar av det, nu är det ert jobb att gå ut och övertyga alla andra att ni vet hur man styr, avslutar Schyffert.


Plumpt!
Hur kan man bygga avslutet på sitt tal på ett så förlegat skämt och en så kass jämförelse.  Eller ska jag förstå det som att högerns styre inte alls är dåligt. Så då räcker det med att svara Schyffert att man tror visst att kvinnor kan köra bil och så är saken biff. Det spelar ingen roll att jag blev upprörd, det jag vill säga är att det här verkar symbolisera att man inte kommit någonstans. Av alla garv som gavs åt Schyffert skämt verkar ju den socialdemokratiska kongressen vara stolt över att bära fanan för patriarkalt förtryck.
Vad vore Schyfferts frus bilkörande om han inte kunde ta över?
Vad vore kvinnan utan en man som kunde ta hand om henne och fixa.
Jag vill ju helst inte dissa kärlek. Så det gör vi inte.
Men jag tror att förhållanden kommer bli djäkligt komplicerat om man ska basera det på förakt och nedlåtande kommentarer om att kvinnor t.ex. suger på att köra bil. Jag trodde på den socialdemokratiska viljan att bryta förtryckande normer. Undrar t.ex. vad partiet vore utan alla de kvinnor som uppenbarligen är värdelösa på att köra bil och i förlängning styra Sverige dårå, om vi ska följa Schyfferts retorik.
Fy fan vad kasst.

Jag förstår att Mede, el-Reafai och andra är så djävla less. Jag blir också less. Om man vill förändra samhället måste man faktiskt börja med sig själv. Jag vill inte att Schyffert ska komma tillbaka och jag vill ha bort den här gubbsjuka humorn från politiken jag supportar. Har man inget bättre att komma med liksom?

Vill inte ha detta som del av möjligheternas land. Det utesluter ju möjligheter för 50 % av befolkningen.

Kommentarer
Postat av: Nicklas Thorén

Jämfört med moderaterna i Vellinge är hans syn på människor hur bra som helst. Men det säger såklart inte så mycket.

2009-11-15 @ 17:06:38
Postat av: maja

Nicklas! Du har självklart rätt! Och det är på grund av att jag gillar ungefär allt jag sett av Schyffert hittills som jag också är så besviken nu.

2009-11-15 @ 23:40:31
URL: http://majanordstrom.blogg.se/
Postat av: Svante

Jag var inte där och hörde det själv men från din beskrivning här förstår jag det som att han bara sagt att han är bättre än sin fru på att köra bil och inte något generellt om kvinnor, män och bilkörning.



Har han sagt det så är det ju bra om det framgår tydligare med en så stark rubrik. Henrik Schyffert kanske är bättre än sin fru på att köra bil utan att tycka någonting i övrigt om genus och bilkörning?

2009-11-15 @ 23:40:50
Postat av: Svante

Kan ta bort ovanstående kommentar och denna, missade först att det var ett videoklipp också. Riktigt äckligt gubbskämt var det.

2009-11-15 @ 23:49:50
Postat av: Karin

Jag tror och hoppas att hälften faktiskt buar!

Han slutar verkligen vara rolig någonstans där, sen kan de inte låta bli att haka på Reinfelt-kopplingen "de älskar't"

2009-11-16 @ 04:40:03
URL: http://attvarak.blogspot.com
Postat av: maja

Svante - tack för din kommentar, kanske var mitt inlägg otydligt och nyansering är alltid vettigt.

Karin - Du har rätt. De buar. Som tusan buar många.



Och sen; Får man skämta om allt; i förlängning - är jag töntig som tar åt mig av detta i kropp och själ?

2009-11-17 @ 00:17:43
URL: http://majanordstrom.blogg.se/
Postat av: Karin

http://open.spotify.com/track/6ROB5SFjRSP5lEMCC8w8Dd

Den enda låten som är tillgänglig in the UK, men ack så passande och lite peppande, jag tror jag har deras album på datorn dessutom!

KRAM Syster!

2009-11-27 @ 17:32:10
URL: http://attvarak.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0