frågestund

Jag undrar varför det inte finns några fotöljer på bibliotek i Uppsala?
Stadsbiblioteket har de där längre in till höger förvisso.
Visst, det finns fotöljer på Karin Boye, men de är liksom inte sköna.
Sen finns det de här grejerna på Dag Hammarsköld men kan de räknas? Det är typ en.
Om man ska studera en hel söndag tycker jag det är rätt viktigt att det finns fotöljer att sitta i när man behöver ta en paus, när man behöver lyssna på dålig på vardag - Krunegård alternativt bara tänka lite bättre.
Hmm. På engelska parken finns det de där låga skinndynorna, porrsofforna kallade vår lärare dem i våras. Sköna att sova på.

Ibland behöver man ju bara slappa, hallå?
Eller ta en tankepaus. Har precis läst klar artikel om the death and life of the american newspaper. Behövde verkligen ta en tankepaus. Slutsatsen i den arton sidor långa artikeln var ett snyftande uttalande av en krigsfotograf. Han berättar om hur mycket ondska som finns i världen. Värst är det på de platser som saknar kunskapens ljus, den tredje statsmakten. Självklart. Media är viktiga, men de bör uppfylla sin funktion som granskare, informatör etc. Vidare i artikelns slutsats; I USA har man haft detta kunskapens ljus ända sedan Franklin började rapportera från New England för 300 år sedan, och inte får det slockna nu. För hur ska en internetbaserad nyhetskultur, som bloggar kunna hålla denna kunskapens låga lysande, när de saknar den armé av fotografer och reportrar som traditionell media förfogar över - och vad som händer om man misslyckas, det är en fråga som inte ens den mest inbitna liberal skulle vilja svara på.
Slut.

Inte ett ord om vinklad media, media beroende av sina annonsörer, sina finansiärer. Ingen analys om vilka som vinner/förlorar på det nya systemet, och vilka som fann/förlorade på det gamla.
Men det finns stycken om den ekonomiska katastrof det kommer bli för mediakoncerner, finansiärer etc. Så självklart - ekonomiska intressen styr.
Att publicera blogginlägg kostar inget. Folk gör det världen över. Vi såg dess betydelse bland annat i Iran (juni 2009) när studenter etc får möjlighet att via twitter, bloggar, internetforum kommer i kontakt med omvärlden. Reportrar, studenter twittrar och utrikeskorren blir för dyr. Katastrof eller fantastiskt?
Hur kan det inte vara fantastiskt att vanliga människor kan ta del av makten? Hur kan inte det vara den ulitmata kunskapens ljus, att få människor engagerade till detta? Så, det är ett hot mot etablerade makthierarkier. Det brukar sällan de som sitter på makten gilla.
Så du väljer, du tar ställning - förlita dig på elitisterna, guldmänniskorna som behövs för att informera och utbilda dig så att du förstår samhället rätt.
Eller - njut och åk med, nyhetsjournalistik har aldrig varit mer spännande än nu. Läs Huffington Post, bloggar som Alliansfritt Sverige, kommentera etablerad media, deltag.

Vi vet att TT, pressmedelanden och rapporter från tankesmedjor ofta publiceras rätt av i etablerad, tradioionell media som DN och SvD, utan granskning etc. Förstår det när exakt samma formuleringar återkommer i tidning efter tidning. Vem styr den agendan?

Demokrati - folkets röst.



Hoppas ni ser spegelbilden i fönstret tydligt. Jag hänger i djupblå fotöljer, Julia till höger studerar som en galning och samma med Marta till vänster.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0