fredagskvällspolitikertips


Det är fredag kväll och jag lyssnar på Indiedrottning - Orup. Kunde det vara bättre? Försöker pressa text, röd tråd och inspirerande inledning till min text om Turkiet i förhållande till Europa 20 år efter murens fall. Ska översätta text med arbetsnamn "Why my grannie wants the communists back" som Marketa skrivit om Tjeckien för Tvärdrag. Gillar att jobba. Gillar att jobba ideellt.


Nog om det.
Tänkte på det här igår. Vill ge:
Tre tips - om politik - men långt ifrån massproducerade budskap utan snarare hur det ser ut i verkligheten och vad det handlar om, med hjärta, smärta, ilska, glädje - hur det känns. Detta är mina tre favoritbloggar om politiskt engagemang, fast förankrade i myllan.

Maryam och Sara Yazdanfar - Maryam som riksdagsledamot, Sara i SSU lenet. Underhållande och smart.

Åsa Eriksson - Röda tankar från Norberg kallar hon det själv. Men mycket mer än så. Socialdemokratisk jobbkongress stundar runt hörnet, potential riksdagsledamot, liv i Karbenning och frustration när rikspolitik borde vara annorlunda, smartare.

Anna Nikula - En av mina första möten i SSU, då som ombudsman i Västmanland. Nu fortfarande i Västerås och en blogg som består av distansstudier, bibliotek, dörrknackning, protokollskrivande och en familj.


Dessa här är alltid inspirerande.



Det är myket man tror på va!
På ett fantastiskt 2010
Tror på 10-talet
Tror på de här bloggarna jag tipsat om
På seger, glädje och solidaritet
Puss Puss




Kommentarer
Postat av: Anna N

Men Maja! Jag har alldeles missat att jag får den äran att listas bland de tre coolaste sossekvinnor jag vet. Tack!



Jag ägnar mig nu åt att läsa ikapp din blogg, jag har legat efter både med att blogga själv och att läsa...

2009-10-27 @ 14:14:20
URL: http://annanikula.wordpress.com
Postat av: maja

Anna! Du är ju den viktigaste sossekvinnan i mitt liv, inser att jag inte riktigt fångade det i det här inlägget. Du fångade liksom upp mig! Se det ändå som en sjukt stor uppmuntran till att fortsätta blogga - älskar att läsa om flygbladsutdelningar, Amelie, protokollsskrivningar och alla olika resor och äventyr ni ger er ut på!

2009-10-27 @ 14:48:22
URL: http://majanordstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0