Om att försöka författa texter i bibliotek

Har hittat ett ställe att hänga på i biblioteket. Här finns fotöljer, alla tidningar du kan tänka dig, en TV med BBC world. Tänker att det faktiskt är lite som tidskriftsrummet på ekonomikum, i alla fall såsom det borde vara. Sitta och läsa tidningar, filosofera, hålla kolla på Kinas tillväxt (ser ut att bli 8,9 %), grejen är att här slipper man störas av oupphörliga grupparbeten, hemtentor som ska skrivas, PM som ska samarbetas ihop och uppsatser som ska korrläsas. Här är faktiskt helt tyst. Inga ekonomer, inga brats, inga backslick, det är inte tomt fastän det är torsdag eftermiddag och man måste göra sig i ordning för Stocken.

Försöker sammanfatta något om Turkiet och om AKP's neoliberala influenser på landet och hur en arbetarrörelse skulle kunna ha chansen här, blandat med islam, militärkupper, utrikespolitik och att bara vara, gå på gator, leva, älska.
Har också läst att Pakistan stänger alla sina skolor, att skolor i Turkiet smittas med svininfluensan och att svenska ambassadören i Ankara säger att Turkiet är ute på en vinglig resa med stadigt mål - EU.


Man kan även sova här. Nice.

 

 

ps. om du känner för något helt annat har jag precis läst om när Pär gick på Galatasaray-Trabzonspor här i Istanbul. Här är hans blogginlägg om det. Då får du hela kittet med firmor, slagsmål, också rapport från tisdagens fest och när han förklarar för en turk att om man sitter i rullstol är man också människa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0