Lex Täby

"År 2005 tycktes gruppen bakom ”de nya moderaterna” plötsligt ha insett att ideologin stod i strid med verkligheten, opinionen och den nya imagen. På partiets kommundagar lanserades en ny skolpolitik. Fixeringen vid friskolor kallades ”ett tankefel” och i stället skulle det satsas på den kommunala skolan. Det är en ny och underbar insikt hos mig, sade Fredrik Reinfeldt (DN Debatt och SvD mars–april 2005).

Men denna nya insikt spred sig inte i partiet. Eller var det bara ett taktiskt spel? Fotfolket fortsatte i alla fall framåt med språng trots att ledaren tycktes ha kommenderat halt.

Ett antal kommuner och åtminstone ett landsting, med Filippa Reinfeldt som ledande politiker, har fortsatt att driva linjen att privat drift per definition är bättre än kommunal. De så kallade avknoppningarna har kunnat pågå trots starka invändningar från jurister, politiker i minoritet och från företag som inte fått möjlighet att lägga anbud på verksamheten. De företag som slussats in i gräddfilen har kunnat tillgodogöra sig under lång tid upparbetade värden och omsätta dessa värden i kontanter vid vidareförsäljning. I vissa fall har de också, till följd av att värdet av verksamheten nollsatts, kunnat ta ut snabba och orimliga vinster, till exempel inom förskoleverksamheten i Stockholm."

 

Läs om Täbys privatiseringar här.

 

Vad den här artikeln konstaterar är att med Filippa Reinfeldt i täten förverkligas den politik som Reinfeldt utåt förnekar. Istället är vikten av kommunala skolor en underbar insikt hos honom, som han uttrycker det. Minns att Filippa uttryckte sig liknande om offentlig vård - om vikten att satsa på den. Har det hänt? Nej. Det är väl ingen som undgått Filippas Reinfeldt som makten bakom personen, strategen, den högra handen etc. Äsch, det spelar ingen roll huruvida hon är hjärnan eller. Men typiskt fall av bad cop / god cop.

Ett fult spel. Ett så uppenbart fult spel. Heder åt det folkpartistiska kommunalrådet som står upp i Täby.


Kommentarer
Postat av: Mikaellovise

Hi, your homepage looks really good and gives great information! Anyway, nice job. Keep it up please!!! My best wishes to you all!

2012-06-14 @ 14:48:57
URL: http://mikaellovise.blog13.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0