Nu kämpar vi hårdare

Jag hör folk tala om politik överallt. Bokstavligt talat.
Jag hör folk som är så arga. Folk som aldrig varit politiskt engagerade blir det nu. På valnatten fick vänsterpartiet 700 nya medlemmar. 
.
.
Slet bort alla pins om nya regering från min jacka. Det är kört. Men Mona är kvar. På något vis känns det kaxigt, på något vis hjälper det att hålla ryggen rak. Till slut gick jag ut ur lägenheten igår. Ner till Norrlands. Vi skulle äta lunch. Maja var där. Jag och Josefin. Så kommer Milli och Josefin med två vänner. Av en slump till samma ställe. Vi pratar om allt vi vill göra. Och vi vill inte vara ledsna längre. Vi har så mycket att vinna. Så kommer Gustav dit med några vänner. Helt plötsligt smids det planer som aldrig förr. Och mycket mer än vad man någonsin kunde begära dagen efter ett sådant resultat. Men också; det är det enda rätta. Vi åt deras blåbärspaj, drack deras kaffe. Hoppet återvände. På kvällen hade vi ett möte på Upplands med Laboremus som sträckte sig över flera, flera timmar. Punkt på punkt spikade vi vår verksamhet. Vår ansvarsfördelning. Våra visioner.
.
.
.
Jag vet extremt mycket som gjorts fel i denna valrörelse.
Men också mycket som görs rätt. Unga vill ha förändring, det är 51 procent som stödjer vårt rödgröna alternativ mot 41 procent för alliansen. Väldigt stora skillnader.
Och antirasismen. Det känns som en stor underbar våg vi är del i. Vi ska krossa dem. Med ilska, stolthet över vårt land men främst med logiska argument och genom att stå upp för vår politik. Vi har lösningarna i våra händer. Vi har så mycket att vara stolta över, så mycket vi kan göra och som vi ska göra.
.
.
På Uppsala universitet kommer vi driva vårt feministiska nätverk. Vårt röda ekonomiska nätverk. Vårt nya nätverk om systemskiften. Vårt nätverk kunskap och politik, för att akademi och politiker ska lära av varandra, för att bryggan däremellan ska vara självklar. Vi ska utbilda demokratiambassadörer för att krossa rasismen. Vi ska ha fester, kultur, studiecirklar. Prata om socialism på franska. Vara aktivister, ha bokbord, jobba med pressmeddelanden, skriva debattartiklar. Och vi ska driva på den interna ideologiska debatten om vart socialdemokratin ska ta vägen. Vi ska driva idédebatt och skriva böcker. Dessutom är vi fler än någonsin. Laboremus´s rockin.

Kommentarer
Postat av: Karin

Mona är grym!!

2010-09-21 @ 19:37:59
URL: http://attvarak.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0