Skulle inte du vilja ha lite toblerone?

Det roar mig att högern och högermedia talar om att Lars Ohly en gång kallade sig kommunist. Och att Mona Sahlin en gång köpte toblerone. Sen har de inget mer att komma med. Ibland prata de om att våra förslag inte är budgeterade. De två första är ju sanna, men den tredje är det inte. Så enkelt är det inte.
LARS OHLY GHUR KÄNDE DU NÄR MUREN FÖLL?
STOR EXTRASPECIAL: ALLT DU BEHÖVER VETA OM TOBLERONEAFFÄREN!
Det roar mig såtillvida att jag ser deras desperation. Den som var mer av en uppgivenhet för fyra år sen. Man trodde aldrig att det skulle gå. Så kom man på det här med att koppla sig samman som en stor PR-apparat och använda samma ord i än större utsträckning. Solidaritet. Trygghet. Välfärd. Det roar mig inte fullt lika mycket.
Inte är trygghet är 17 819 utförsäkrade. Som är för friska för att vara sjuka. 370 av dem var fått jobb. Resten har åter fått sjukpenning, tagit livet av sig, 6011 är ingenstanns och resten sitter på arbetsförmedlingen. Förresten samma arbetsförmedlingen som i sin återrapportering om vad som hänt med de sjukförsäkrade skrivit följande:

”Arbetsförmedlingens insatser för målgruppen har inte enbart handlat om att ge adekvata arbetsrelaterade insatser i syfte att personen på sikt ska kunna få ett arbete. En stor och resurskrävande uppgift har varit att agera stöd till individen gällande deras förändrade ekonomiska grundtrygghet, att hjälpa dem att förstå en komplex informationsmängd samt agera förmedlande kontakt till andra myndigheter, företrädesvis Försäkringskassan. För vissa personer har det praktiska runt ekonomi, information och blanketter tagit all kraft från individen [...]

Målgruppen har till viss del varit mer resurskrävande än vad Arbetsförmedlingen kunnat förutse [...]

I dialog med medarbetare och i svaren från medarbetarenkäten framkommer att arbetet med målgruppen medför svåra samtal med människor i kris. Arbetsförmedlingen har inte den medicinska personal eller de verktyg som behövs för att möta och hantera människor i djup kris.”


Läs Marika Åsbrink Lindgren för en fullständig rapport om vad som hänt med de utförsäkrade.

 

 

Igår var vi ute och knackade dörr. Då köpte vi toblerone. Och sen sa vi hej, vi kommer från socialdemokraterna och är ute och knackar dörr här i området. Skulle du vilja ha lite toblerone?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0