ELEGI

Något har gått runt.
För det är höst igen.
Och jag sitter i samma soffa och lyssnar på samma låtar.
Har bara handlat min mat i en annan mataffär. Slutat köpa hem mazariner för att äta nätterna igenom. Jag har slutat ha sovmorgon också. Kanske hänger det ihop. Men det är på natten som det händer. På natten finns magin, då sover alla andra. Då kollar jag inte längre på klockan. Tiden är stilla. Och man kan gå och lägga sig kl 03 men ändå stiga upp kl 08. Men ibland, nu, klämtar klockan bara så hårt och tröttheten sitter i alla ben.

// Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldirg säga nej, vad jag anförtror åt dig ska du anförtro åt mig. det är en storm på väg i natt. rannsaka och bekänn.  //


Lite känns det också som att min lägenhet i Mörbylund lika gärna skulle kunna ligga i östra kurdistan. lite så känns det att börja jobba. Att gå från en studentbubbla till en jobbubbla är som att gå från inskränkt till tunnelseende.


//en elegi för alla sorger den här hösten handlar om. för skuggan över gården där solen aldrig lyser in. för en ork som aldrig fanns. jag saknar din, du saknar min. //

Han sa idag att han inte tror på att jag är en nattmänniska. Fastän jag berättat så många gånger om att jag är det så tror han inte mig. Det sorgliga i det ligger i att jag förlorat så mycket tid.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0